Portfolio

Stijn in de media

  • Een artikel van Liesse Van Der Velden over het gebruik van crowdsourcing in de media. Crowdsourcing: samen weten we meer. Verschenen in Scoop (2014 – nummer 2) van de Artevelde Hogeschool.

 

Stijn schrijft

  • (recensie) Wijnberg duwt journalistiek naar 21e eeuw. Verschenen in Over Taal (editie september – oktober 2013)
  • (Artikel) “Bijencrisis zet imkerij voor uitdaging” op Stampmedia en De Wereld Morgen (22 april 2013)
  • (Human interest) Boswachters anno 2012: “Een storm die een heel bos van de kaart veegt is de droom van elke boswachter”
  • (Reisreportage) De streek van Het Drielandenpunt: Op zoek naar sporen uit een grensverleggend verleden
  • (Interview) Gemeenteraadsverkiezingen 2012: Steven Vromman
  • (Reportage) Met de val van de Berlijnse Muur verdween een icoon uit het Duitse straatbeeld: de Trabant. Ruim 21 jaar na de val van De Muur weet Thomas Scheffel de Trabi weer tot leven te brengen in het Berlijnse straatbeeld.
  • (Reportage) Een donkere dag onder een blauwe hemel. 20 000 deelnemers betuigen steun aan de ontslagen Fordwerknemers met een ‘Mars voor de toekomst’.

 

Download mijn masterproef: Gezocht: journalist in nood Een onderzoek naar het gebruik van crowdsourcing bij Vlaamse krantenjournalisten aan de hand van diepte-interviews

Download mijn bachelorproef: Dokter Google: het gebruik en de invloed van online gezondheidsinformatie

 

Stijn filmt

Kerk te koop

Voor mijn eindwerk in 2010 ging ik na welke toekomst onze kerkgebouwen hebben. Door de ontzuiling daalt het aantal kerkgangers waardoor heel wat kerkgebouwen leeg komen te staan. De toekomst voor zulke gebouwen blijft tot op vandaag onzeker. Toch kunnen ze  mits enige creativiteit en commercieel instinct deel blijven uitmaken van het Vlaamse landschap. Een reportage voor Arteveldehogeschool Gent. Met dit eindwerk haalde ik de tweede plaats in de Actua-Talent 2010.

 

Elisa

Dementie slaat diepe wonden. In september 2003 werd bij mijn grootmoeder de ziekte van Alzheimer vastgesteld. Terwijl de gedachten verdampen en de leegte overheerst, sta je als kleinzoon machteloos. Terwijl de herinneringen een stille dood stierven, trachtte ik de herinneringen over haar in leven te houden. In 2009 maakte ik onder meer Elisa, een portret van een grootmoeder zonder gedachten. Elisa stierf op kerstavond 2010. Dit portret werd afgespeeld op haar begrafenis.

 

Stijn fotografeert

trouw1

Zelf noem ik het een gezonde passie. Anderen noemen het fotografie. Elke gelegenheid is voldoende om er mee bezig te zijn. Soms heb ik er veel tijd voor over, soms iets minder. Beelden vind je ook op mijn fotoblog.